Sunday, December 15, 2013

Mahu Langsing?? Jom Baca 8 Tips Tingkat Metabolisme Untuk Lebih Langsing

Salam semua....dan selamat malam
Sebelum nak lelapkan mata tu ...nak share sikit dengan anda semua tips bagaiman untuk tingkatkan metabolisme untuk lebih langsing..
Mahu langsing??? Macam ini??HeheheheheTerima kasih buat sang penulis Noor Syuhada kerana memberi keizinan untuk share... Lets Gooo.....


1. Makan Dengan Teratur, Apabila kita makan, secara automatiknya meningkatkan kadar metabolisme badan untuk proses penghadaman makanan. Sbb tu saya selalu ingatkan..makan sedikit tapi KERAP..jangan sekali2 skip makan utk berdiet.. Sunnah nabi..kunyah 40x makanan tu… 

2. Makan Lebih, untuk jaga badan juga perlu makan lebih tapi jaga lah benda apa yang dimakan itu juga. Jangan bertindak membuang kalori dengan tidak makan kerana apabila anda tidak makan akan memperlahankan metabolisme.moral of the story: JANGAN SKIP MKN3. Pengambilan Protein, Rantaian protein amat sukar untuk dipecahkan oleh itu lebih banyak penghadaman dilakukan secara tak langsung meningkatkan kadar metabolisme badan.

4. Makan Ikan & Makanan Kurang Lemak, Ini akan mengalakkan penghantaran maklumat “saya kenyang” kepada otak dan membantu isyarat di hantar kepada otak untukmetabolisme membakar kalori dengan lebih banyak.


5. Makan makanan Pedas, Makanan pedas mampu meningkatkan jumlah kalori yang di bakar ketika proses penghadaman.

6. Minum air Sejuk, kerana ini akan meningkatkan kadarmetabolisme kerana badan pemanaskan air pada suhu tubuh. (mandi air sejuk seawal pukul 4-5 pagi pula membantu memecahkan lemak..)


7. Berjalan lebih pantas. Ini akan meransang kamu lebih berpeluh.

8. Lebih banyak otot yang di miliki, lebih banyak kalori yang akan di bakar sepanjang hari. Cubalah senaman 2 kali seminggu. jadi JOM BINA OTOT..diet bersama shaklee akan membantu anda build muscle and burn fat only..

tips end! lets burn fat!!

Like : Healthy With My Shaklee
~Distributor area : KL - Cheras - Ampang - Seremban~

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


JIKA BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN PRODUK SHAKLEE..PERTANYAAAN ATAU SEBAGAINYA BOLEHLAH PM ARY SEPERTI DETAIL DI BAWAH NI
Boleh menggunakan ID Ary sekiranya mahu membuat pembelian di mana-mana stokist Shaklee berdekatan anda..Dapat beli dengan harga ahli....Penjimatan untuk anda!!!

No comments: