Sunday, December 15, 2013

Mahu Langsing?? Jom Baca 8 Tips Tingkat Metabolisme Untuk Lebih Langsing

Salam semua....dan selamat malam
Sebelum nak lelapkan mata tu ...nak share sikit dengan anda semua tips bagaiman untuk tingkatkan metabolisme untuk lebih langsing..
Mahu langsing??? Macam ini??Hehehehehe



Terima kasih buat sang penulis Noor Syuhada kerana memberi keizinan untuk share... Lets Gooo.....


1. Makan Dengan Teratur, Apabila kita makan, secara automatiknya meningkatkan kadar metabolisme badan untuk proses penghadaman makanan. Sbb tu saya selalu ingatkan..makan sedikit tapi KERAP..jangan sekali2 skip makan utk berdiet.. Sunnah nabi..kunyah 40x makanan tu… 

2. Makan Lebih, untuk jaga badan juga perlu makan lebih tapi jaga lah benda apa yang dimakan itu juga. Jangan bertindak membuang kalori dengan tidak makan kerana apabila anda tidak makan akan memperlahankan metabolisme.moral of the story: JANGAN SKIP MKN







3. Pengambilan Protein, Rantaian protein amat sukar untuk dipecahkan oleh itu lebih banyak penghadaman dilakukan secara tak langsung meningkatkan kadar metabolisme badan.

4. Makan Ikan & Makanan Kurang Lemak, Ini akan mengalakkan penghantaran maklumat “saya kenyang” kepada otak dan membantu isyarat di hantar kepada otak untukmetabolisme membakar kalori dengan lebih banyak.






5. Makan makanan Pedas, Makanan pedas mampu meningkatkan jumlah kalori yang di bakar ketika proses penghadaman.

6. Minum air Sejuk, kerana ini akan meningkatkan kadarmetabolisme kerana badan pemanaskan air pada suhu tubuh. (mandi air sejuk seawal pukul 4-5 pagi pula membantu memecahkan lemak..)






7. Berjalan lebih pantas. Ini akan meransang kamu lebih berpeluh.

8. Lebih banyak otot yang di miliki, lebih banyak kalori yang akan di bakar sepanjang hari. Cubalah senaman 2 kali seminggu. jadi JOM BINA OTOT..diet bersama shaklee akan membantu anda build muscle and burn fat only..

tips end! lets burn fat!!





Like : Healthy With My Shaklee
~Distributor area : KL - Cheras - Ampang - Seremban~

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.


JIKA BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN PRODUK SHAKLEE..PERTANYAAAN ATAU SEBAGAINYA BOLEHLAH PM ARY SEPERTI DETAIL DI BAWAH NI




Boleh menggunakan ID Ary sekiranya mahu membuat pembelian di mana-mana stokist Shaklee berdekatan anda..Dapat beli dengan harga ahli....Penjimatan untuk anda!!!

Wednesday, December 11, 2013

Set Produk

Di bawah ini disenaraikan pelbagai produk Shaklee mengikut taraf kesihatan masing-masing. Ini hanyalah cadangan produk sahaja. Anda boleh terus berhubung dengan Ary untuk dapatkan konsultasi secara percuma dan Ary akan sarankan produk yang bersesuaian dengan taraf kesihatan anda. Tidak semestinnya anda perlu beli semua yang di senaraikan. Ini hanyalah cadangan. Bestnya Shaklee ini ialah anda boleh memilih produk mengikut budget anda... Bestkan!!! So, jangan malu-malu untuk hubungi Ary ye!!! ( ^_^)


Preggy Mom Set
Vita-Lea,Vitamin C,B-Complex,Ostematrix,Omega Guard,ESP Soy Protein Isolate Powder

Confinement Set
Vita-Lea,Vitamin C,B-Complex,Ostematrix,Omega Guard,ESP Soy Protein Isolate Powder,Zinc Complex,Vitamin E

Breastfeeding Set
Vita-Lea,B-Complex,Vitamin C,Alfalfa,ESP Soy Protein Isolate Powder,Ostematrix,Omega Guard,Performance Drink

Children's Health
Chewable Vita-Lea,Chewable Vitamin C,Omega Guard,Meal Shakes

Skin Care
B-Complex,Vitamin C,Vitamin E,GLA Complex,Vivix,Collagen Powder,ESP Soy Protein Isolate Powder

Weight Management
Lecithin,Cinch Shake Mix,Cinch Energy Tea Mix,Herb-Lax

Athma,Sinus(Resdung),Allergy,Hives(Gegata),Eczema
Alfalfa,B-Complex,Vitamin C

Fertility Set
Alfalfa,GLA Complex,Vitamin E,Zinc Complex,B-Complex,Vitamin C

Haji & Umrah Set
Performance Drink,Vita-Lea,B-Complex,Vitamin C,Ostematrix,Advance Joint Health Tablet

Irregular Period/PMS
Alfalfa, GLA Complex,Ostematrix

Diabetes Set
GLA Complex,B-Complex,Vitamin C

Gout Set
Performance Drink,Omega Guard,Alfalfa

Anti-Aging
Vivix,Collagen Powder

Anti-Oksidan
Carotomax,Vitamin C,Vitamin E,Vivix,Collagen Powder

Students (12 years ++)
Vitalea,B-Complex,Vitamin C,Lecithin,Omega Guard,Meal Shakes

Immune Booster
Nutriferon

Men's Health
Vita-Lea,B-Complex,Vitamin C,Vitamin E,Ostematrix,Omega Guard,Performance Drink,Advance Joint Health Tablet

Individuals that don't like pills or tablets
Meal Shakes,ESP Soy Protein Isolate Powder,Vivix,Nutriferon,Collagen Powder

Like : Healthy With My Shaklee
~Distributor area : KL - Cheras - Ampang - Seremban~

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

JIKA BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN PRODUK SHAKLEE..PERTANYAAAN ATAU SEBAGAINYA BOLEHLAH PM ARY SEPERTI DETAIL DI BAWAH NI


Boleh menggunakan ID Ary sekiranya mahu membuat pembelian di mana-mana stokist Shaklee berdekatan anda..Dapat beli dengan harga ahli....Penjimatan untuk anda!!!

Monday, December 9, 2013

Jadi Ahli Shaklee Tak Dapat Apa2????

Salam tengahari dan assalamualaikum buat semua peminat tegar (Ku yang Dulu Bukanlah Yang Sekarang) Shaklee dan Customer My Healthy With Shaklee hehehehe... 

Ada yang tanya...dapat apa jadi Ahli Shaklee??

Best ke makan product Shaklee ini??
Betul ke tak dapat apa2 bila dah jadi Distributor Shaklee??
Dapat itu ke? Dapat ini ke??

Betul..benar...belaka anda tidak akan dapat apa2 sekiranya anda begini..
..

*
*
*
*
*



Untuk jadi senang bukannya mudahkan...banyak yang perlu kita korbankan...
Masa - Wang Ringgit - Titik  Peluh - Tenaga = semua itu pengorbanan...
Untuk menjadi yang hebat dan lebih baik banyak yang perlu dikorbankan
Kalau kita tengok mereka yang dah berjaya di luar sana, mereka pun bukan semua yang terus jadi senang...

Ada yang bermula dari bawah..hidup susah...tapi akhirnya alhamdulillah berjaya sekarang...


Tiada apa yang mustahil dalam hidup ini...yang penting kita mesti ada semangat untuk memperbaiki diri sendiri dan yang penting jangan lupa pada yang MAHA ESA....

Usaha+tawakal+doa+doa dan terus berdoa..Insyaallah....


Kita yang akan mencorakkan jalan hidup kita....


Jom kita ke Puncak Kejayaan..Insyaallah
Mahu jadi sebahagian dari kami?
Laju2 pm kami ya.. (^_^)

Like : Healthy With My Shaklee
~Distributor area : KL - Cheras - Ampang - Seremban~

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

JIKA BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN PRODUK SHAKLEE..PERTANYAAAN ATAU SEBAGAINYA BOLEHLAH PM ARY SEPERTI DETAIL DI BAWAH NI


Boleh menggunakan ID Ary sekiranya mahu membuat pembelian di mana-mana stokist Shaklee berdekatan anda..Dapat beli dengan harga ahli....Penjimatan untuk anda!!!

Wednesday, December 4, 2013

Wahh!!!! Berita Baik Buat Penghidap Darah Tinggi

Pening kepala? Cepat Penat? Mudah berpeluh-peluh? Letih, monyok sentiasa? Itu tanda-tanda zahir anda penghidap darah tinggi.



 
APA ITU DARAH TINGGI?


Tekanan darah tinggi atau hipertensi memberi gambaran di mana tekanan darah terhadap dinding arteri. Jantung menghasilkan tekanan bilamana ia mengepam darah keseluruh badan. Tekanan darah dapat diukur dengan menggunakan alat yang dipanggil sphygmanometer. Terdapat dua bacaan dalam pengukuran tekanan darah iaitu BP 140/90 mmHg. Nilai tinggi (140) dipanggil tekanan darah sistolik dan nilai rendah (90) pula ialah tekanan darah diastolik. Tekanan darah sistolik ialah tekanan darah dalam arteri (salur darah) bila jantung mengepam darah. Manakala tekanan darah diastolik pula ialah tekanan darah dalam arteri bila jantung berhenti mengepam di antara dua denyutan. Hipertensi atau darah tinggi merupakan di antara penyakit yang dialami di kalangan golongan dewasa di pertengahan umur dan warga tua di Malaysia. Ia lebih banyak dialami oleh lelaki berbanding wanita.

TANDA-TANDA 
Penyakit tekanan darah tinggi biasanya tidak menunjukkan tanda-tanda awal, sebaliknya akan mendatangkan komplikasi.



KOMPLIKASI

  • Angin ahmar (stroke)
  • Serangan jantung.
  • Kegagalan jantung di mana pengepaman jantung menjadi lemah.
  • Kegagalan buah pinggang.


SEBAB


Sembilan puluh lima peratus kes terjadinya penyakit ini adalah tidak diketahui. Terdapat beberapa faktor yang boleh meningkatkan risiko mendapat penyakit ini:

  • Usia. Kebanyakkan arteri akan menjadi kaku bila usia meningkat di mana ini akan meningkatkan halangan aliran darah dan mengakibatkan tekanan lebih tinggi.
  • Keturunan.
  • Degupan jantung bertambah, sentiasa berdebar-debar
  • Jantina. Lelaki lebih ramai menghidapinya berbanding wanita.
  • Merokok.
  • Pengambilan berlebihan alkohol, garam.
  • Kegemukan, kurang senaman.
  • Stres yang berlebihan.
  • Diabetes.
  • Penyakit buah pinggang.
  • Penyakit adrenal.
  • Kesan pengambilan ubat-ubatan seperti ubat pencegah kehamilan.


LANGKAH YANG PERLU ANDA AMBIL



  1. Berhenti merokok.
  2. Kurangkan atau berhenti mengambil alkohol.
  3. Kurangkan pengambilan garam.
  4. Bersenamlah selalu.
  5. Kurangkan stress atau tekanan.
  6. Jika anda menerima rawatan bagi penyakit tekanan darah tinggi, sila ambil ubat-ubat tersebut mengikut peraturan dan jangan berhenti tanpa merujuk kepada doktor.
  7. Jika anda telah disahkan menghidap penyakit darah tinggi selalulah berjumpa doktor. Mengawal tekanan darah anda akan dapat mencegah terjadinya komplikasi.


PETUA MENCEGAH



  1. Jika terdapat ahli keluarga anda menghidap darah tinggi atau usia anda melebihi 30 tahun, periksa selalu tekanan darah anda.
  2. Jangan merokok
  3. Jauhi alkohol.
  4. Makan makanan rendah lemak dan rendah garam.
  5. Lakukan senaman selalu, terutamanya aerobik, seperti menunggang basikal dan berjoging.
  6. Elakkan tekanan atau belajar bagaimana mengendalikannya.
  7. Mengekalkan berat badan yang normal lagi sihat. 

Teks ini pula saya ambil dari sumber forum.



"Saya pernah `ubatkan' pesakit darah tinggi..hingga sekarang sakit darah tinggi dia dah kira agak baik..

Vitamin Shaklee yg saya syorkan kpd pakcik tu :"

1. Energizing Soy Protien ESP (Membina sel baru yg sudah mati atau rosak)
2. Vita-Lea (multi-vitamin yg mengandungi 19 mineral termasuk alfalfa didlmnya)
3. B-Compleks - membantu memberikan tenaga dan mengandungi 8 vitamin b terbaik termasuk Biotin & menukar makanan kpd tenaga
4. Vitamin C - membantu meningkatkan taraf sistem pertahana badan & bertindak sebagai pelindung sel dlm menghadapi serangan antioxidant
5. Garlic - membantu mengurangkan kolestrol, mengurangkan tekanan darah tinggi, melambatkan proses penuaan
6. Omega Guard Shaklee - mengurangkan tahap kolestrol, mengurangkan tahap triglyceride, mengurangkan tekanan darah tinggi, mengurangkan LDL (kolestrol tidak baik & meningkatkan HDL (kolestrol baik)
7. GLA atau Lecitin- tugas paling utama memecahkan lemak, gula, kolestrol dlm darah
8. Fiber Plan Unflavored - tugas utama umpama lori sampah, membawa keluar segala gula, lemak, kolestrol yg dipecahkan oleh GLA tadi melalui najis - Fiber tu seratla..

Dgn itu darah tinggi akan pulih bukan dikawal lagi. Sebab tu lah, bila amalkan shaklee, penyakit lama tidak kembali sebab dirawat dan dipulihkan bukan dikawal

Jika ada keluarga kita terkena darah tinggi (darah naik mendadak), berilah Omega 3 (6 biji) & Garlic (6 biji) - dalam masa 4-5 jam darah tinggi dia akan turun (sedangkan ubat doktor tidak boleh menurunkan secara mendadak)


Ha....dah baca ni..apa kata anda cuba ye....



Like : Healthy With My Shaklee
~Distributor area : KL - Cheras - Ampang - Seremban~

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

JIKA BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN PRODUK SHAKLEE..PERTANYAAAN ATAU SEBAGAINYA BOLEHLAH PM ARY SEPERTI DETAIL DI BAWAH NI


Boleh menggunakan ID Ary sekiranya mahu membuat pembelian di mana-mana stokist Shaklee berdekatan anda..Dapat beli dengan harga ahli....Penjimatan untuk anda!!!

Sunday, December 1, 2013

Kelebihan Omega Guard Shaklee

Salam semua...

Hari ini...walaupun masih sok sek sok sek tidak sihat tapi saya gigihkan juga demi untuk customer yang lala sayang...Curi-curi masa sementara lunch hour ini..Sat lagi da trenggg...loceng bunyi dah times up!!!

Apa promo yang Shaklee Malaysia bagi bulan Disember ini ye..Jeng..jeng..jeng  Omega Guard Shaklee ..Beli 6 botol..percuma 1 botol...Best kan!!! Owh ada yang kata..banyaknya nak beli sampai 6 botol??"its ok dear...nak beli satu pun boleh...Harga??? Harga kaw!!kaw!! acik Lala bagi ye..


Omega 3 adalah asid lemak penting yang mengandungi EPA dan DHA yang sangat penting untuk perkembangan memori dan menajamkan minda. Namun tubuh manusia tidak boleh menghasilkan EPA dan DHA ini dan kita perlu mendapatkan sumber EPA dan DHA dari sumber makanan dan juga supplement.

Sumber EPA dan DHA yang terbaik adalah dari haiwan seperti ikan berbanding tumbuh-tumbuhan yang sukar ditukarkan oleh enzim tubuh.



Tahap enzim tubuh yang bagus dapat memproses kesemua EPA, DHA, ALA dan lain-lain yang lagi yang terkandung dalam Omega 3 dengan maksima. Tak guna juga kita ambil makanan yang tinggi kandunga DHA, EPA dan lain-lain kalau enzim tubuh tidak berfungsi dengan baik.



Jadi amat penting pastikan tubuh dalam keadaan sihat supaya kesemua zat dan nutrien dari makanan dapat diserap dengan baik.
Sumber Omega 3
 26 Manfaat Omega 3 Dalam Omega Guard Shaklee
 
1.  Omega 3 mengimbangi perubahan dan kepekatan hormon PMS wanita

2.  Melicinkan kulit dan kelihatan kemerah-merahan

3.  Mencegah salur darah dari tersumbat

4.  Omega 3 dapat mengelakkan strok

5.  Mengekalkan tekanan normal darah

6.  Membantu mengurangkan ketegangan urat leher

7.  Mengurangkan sakit kepala

8.  Merendahkan kolestrol

9.  Omega 3 dapat mencegah pembekuan darah dalam badan

10. Kekalkan tahap kesihatan trigliserida dan kolestrol LDL

11. Mengawal masalah obesiti

12. Mengurangkan risiko penyakit jantung

13. Sangat bagus untuk ibu hamil - membantu tumbesaran dan perkembangan 
      otak janin

14. Meningkatkan perkembangangan memori janin dan kanak-kanak

15. Meningkatkan sistem imun tubuh dan sangat bagus untuk kesihatan kanak-kanak

16. Membantu menyihatkan paru-paru

17. Omega 3 juga boleh memperbaiki masalah alahan kulit seperti eczema, psoriasis, dll

18. Mengurangkan demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE
     (lupus erythematosus)
19. Omega 3 juga membantu memperbaiki penyakit buah pinggang
20. Membantu menentang kanser paru-paru, payudara, kanser prostat dan kanser kolon.
21. Membantu meningkatkan kesihatan hati selepas pembedahan
22. Membantu pankreas pesakit kanser berfungsi dengan lebih baik
23. Memelihara fungsi-fungsi sendi
24. Mencegah penyakit gout


Siapa yang perlu Omega Guard Shaklee ini..Jom Kita tengok!!!

Ibu Hamil


  • Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan.
  • Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan
  • Mengurangkan risiko gila meroyan selepas melahirkan bayi
  • Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil

 
 Ibu Menyusu


  • Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak juga.
  • Membantu penurunan berat badan ibu tanpa jejas penghasilan susu dan kualiti susu


Kanak-kanak

  • Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak
  • Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selesema, asma
  • Memperkuat sistem imunisasi badan

Mereka yang mengalami masalah berat badan


  • Omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lama.


Sering dilanda masalah kesihatan


  • Batuk berkahak, selesema berterusan
  • Sakit-sakit sendi, kolestrol tinggi
  • Sakit Stroke
Jom dapatkan Omega Guard Shaklee untuk kegunaan sekeluarga!!!

Like : Healthy With My Shaklee
~Distributor area : KL - Cheras - Ampang - Seremban~

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

JIKA BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN PRODUK SHAKLEE..PERTANYAAAN ATAU SEBAGAINYA BOLEHLAH PM ARY SEPERTI DETAIL DI BAWAH NI


Boleh menggunakan ID Ary sekiranya mahu membuat pembelian di mana-mana stokist Shaklee berdekatan anda..Dapat beli dengan harga ahli....Penjimatan untuk anda!!!

Saturday, November 23, 2013

Ahli Shaklee


Nak jadi Ahli Shaklee?
Nak jana pendapatan secara part time/full?
Nak pakai sendiri je?
Semua pun boleh 
Pengguna tegar Shaklee di galakkan menjadi ahli...
Apa faedahnya....kita scroll down ya!!!


----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Bagaimana nak mendaftar sebagai ahli shaklee @ pengedar shaklee

1.Pendaftaran ialah serendah RM65. Tambahan kos penghantaran RM10 dikenakan oleh pihak Shaklee sendiri untuk menghantar MEMBER KIT ke tempat anda. Yuran adalah SEUMUR HIDUP


** Jangan risau..segala proses pendaftaran akan saya lakukan....

Apa kelebihan menjadi ahli?

UNTUK KEGUNAAN SENDIRI
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

~ Dapat beli produk dengan harga ahli (sehingga 25% lebih murah dari harga runcit)
~ Keahlian seumur hidup dan tidak perlu maintain point tertentu tiap-tiap bulan
~ Jika rajin berkongsi dengan point yang tertentu melayakkan kita menerima bonus dalam      bentuk cash tanpa perlu ada downline
~ If ada down line, kita sama2 bantu-membantu ye...Shaklee bukan seperti rangkaian MLM,    apa bezanya?pm saya laju2 ye...






UNTUK BERNIAGA / JANA PENDAPATAN
---------------------------------------------------------------------------------

~ Dapat keuntungan runcit bagi setiap produk yang dijual (sehingga 25% keuntungan)
~ Memperolehi BONUS TUNAI pada setiap pertengahan bulan bergantung pada point yang di    kumpul (** Siapa nak bagi kan??tengah bulan dapat bonus)
~ Shaklee menawarkan Cash, Car (bonus kereta) dan Convention (local dan International       Umrah bg Muslim) pada yang layak

*** Saya sudah menerimanya...anda pula?






BAGI YANG BERMINAT MENAMBAH PENDAPATAN

Kami alu-alukan anda yang berminat
Jom whatsapp/sms/pm saya untuk keterangan lanjut
SID : 1020552 (Arifadilah)
017-3561081

Sekiranya anda berminat untuk menjadi ahli Shaklee, atau pengedar sah untuk kegunaan sendiri dan mula menjana pendapatan sehingga 5-angka dengan Shaklee, daftarlah sekarang !!

JOM UBAH KEHIDUPAN ANDA 
JUMPA ANDA DI PUNCAK KEJAYAAN!!!!!!!!!!!!!!!

***Seperti yang saya janjikan....5 customer pertama yang mendaftar menjadi ahli bersama Healthy With My Shaklee akan menerima "Gift Istimewa"dari kami....Check it out!!!





Like : Healthy With My Shaklee
~Distributor area : KL - Cheras - Ampang - Seremban~

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

JIKA BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN PRODUK SHAKLEE..PERTANYAAAN ATAU SEBAGAINYA BOLEHLAH PM ARY SEPERTI DETAIL DI BAWAH NI


Boleh menggunakan ID Ary sekiranya mahu membuat pembelian di mana-mana stokist Shaklee berdekatan anda..Dapat beli dengan harga ahli....Penjimatan untuk anda!!!

Friday, November 22, 2013

Mudahnya Menjemput Rezeki

Apa itu MUDAHNYA MENJEMPUT REZEKI?

Mudahnya menjemput rezeki atas nama singkatannya MMR adalah sebuah buku yang ditulis oleh saudara Fathuri Salehudin...Apakah luahan oleh penulis untuk semua pembaca MMR ini :


" Saya berazam agar setiap mata yang pernah memandang Al-Quran diberi peluang memandang buku ini. Sungguh, menjemput rezeki lebih mudah berbanding mencari rezeki.  Inilah yang saya mahu sampaikan."

- Fathuri Salehudin -



Saya sedang membacanya...dan alhamdulillah buku ini membuka mata dan minda saya mengenai rezeki...
Buku ini juga yang mendekatkan siri saya padaNYA..alhamdulillah...
Saya akan berikan kepada customer yang bertuah....
Macam mana cara untuk mendapatkannya??

Mahu tahu??Stay tuned dengan My Healthy With Shaklee ya...


Pertanyaan/Tempahan tentang produk Shaklee sila hubungi saya:
sms/whatsapp: 017-3561081
email: arifadilahmdhashim@gmail.com

Istimewa November 2013

Selamat berhujung minggu semua...
Dah lunch?

Sempena bulan November yang masih ada berbaki 7 hari ini ...jom saya nak share promosi yang ada sepanjang bulaan ini...


Apa ada pada VIVIX ni?

Antara kebaikan Vivix :
1) elak cyst n fibroid ,bantu mengecutkan cyst dan fibroid.
2) elak kanser payudara
3) anti aging
4) utk kelihatan Awet Muda dari USIA SEBENAR
5) mengurangkan rambut gugur
6) mengelakkan gemuk
7) mengurangkan gatal resedung

8) mengurangkan jeragat dan jerawat
9) meningkatkan kesihatan dan memberi tenaga kepada Pesakit 
Kanser, Diabetes, gout,strok,Darah Tinggi, sakit jantung, SLE
etc. Bagus untuk bunuh sel kanser or abnormal sel dlm badan.
10)sesuai utk heavy smoker, mengurangkan sakit dada dan
mencairkan kahak dan lendir dlm dada akibat rokok.


Antara fungsi yang lain ialah :



Best kan VIVIX ini...Harga memanglah tinggi. Tapi tiada yang lebih berharga jika dibandingkan dengan badan yang sihat kan...

Jom tengok antara testimoni pengguna VIVIX yang telah saya temui...





Saya suka share informasi bersama anda hanya dengan menggunakan gambar...jadi tidak lah kita semua mengantuk macam baca buku sejarah kan...hikhikhik.. Sempena bulan Vivix jom kita beli. Sama2 sihat, sama2 jimat...Tidak perlu beli keenam2 nya pun..Dan ada juga yang bertanya...."Banyaknya nak beli sampai enam botol?".. tak perlu dear..beli satu pun boleh..Saya akan share dengan anda semua...

Mahu harga terbaik????jom pm saya sekarang!!!

Like : Healthy With My Shaklee
~Distributor area : KL - Cheras - Ampang - Seremban~

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.

JIKA BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN PRODUK SHAKLEE..PERTANYAAAN ATAU SEBAGAINYA BOLEHLAH PM ARY SEPERTI DETAIL DI BAWAH NI


Boleh menggunakan ID Ary sekiranya mahu membuat pembelian di mana-mana stokist Shaklee berdekatan anda..Dapat beli dengan harga ahli....Penjimatan untuk anda!!!

Sunday, November 10, 2013

~Selamat malam semua~

Mommys out there!!
Dah buat EBM stok hari ini?esok bermula kembali rutin mommy semua nak hantar anak2 ke taska/rumah pengasuh/rumah mak/rumah mertua...don't skip your pumping session ya...

Disini, saya sharekan sedikit tips untuk memperbanyakkan susu badan dan antaranya saya telah lakukan untuk kedua2 permata hati saya (^_^)

1. Kerapkan Menyusu
Susukan bayi sekurang-kurangnya setiap 3 jam pada siang hari. Jika bayi tidur lebih daripada 3 jam, kejutkan dia untuk menyusu. Pada waktu malam pula, kejutkan bayi untuk menyusu tambahan terutamanya jika dia tidur lebih daripada 4 - 5 jam

2. Jangan tunggu payu dara penuh
Ada sesetengah wanita suka menjadikan payu dara penuh sebagai petunjuk bahawa bayinya perlu disusukan. Itu salah! Yakinlah bahawa payu dara sentiasa mengandungi susu dan apabila bayi disusukan, ia akan bekerja keras untuk menghasilkan lebih banyak susu. Yakinlah pada supply and demand concept ya!!

3. Menyusu Lebih Lama
Jangan hadkan masa setiap kali menyusukan bayi di sebelah payu dara. Biarkan dia menyusu sebelah bahagian sehingga puas sebelum menawarkannya menyusu di bahagian payu dara yang lain. Ini akan memberinya peluang untuk mendapatkan susu berlemak tinggi (hindmilk). Jika anda terlalu cepat menawarkan payu dara sebelah lagi, dia hanya mendapat foremilk, di mana hanya perutnya sahaja penuh tetapi tidak memberi kalori mencukupi untuk tumbesarannya.

4. Fikir Bayi, Fikir Susu
Ketika menyusu, belailah bayi. Amalan ini dikenali sebagai grooming. Langkah ini tanpa disedari merangsang penghasilan susu. Antara lain, di antara waktu penyusuan dan sejurus sebelum sesi penyusuan bayangkan bayi sedang menyusu di payu dara anda. Cara ini, akan merangsang payu dara untuk mengeluarkan lebih banyak susu.

5. Minum Air
Pastikan anda minum banyak air sepanjang tempoh penyusuan mahupun pemerahan susu. Anda digalakkan minum 3.1 liter air iaitu kira-kira 13 cawan setiap hari.

Sources : Majalah Pa & Ma, Julai 2011
http://myfirdz-trulylove.blogspot.com/2012/03/tips-banyakkan-susu-badan.html


~Dan supplement yang sesuai amat penting~


Ini antara testimoni pengguna set menyusu Shaklee termasuk saya...



Dan ini antara yang pernah saya sendiri ambil dan testimoninya adalah lihat!!stok susu itu..meriah kan....Apa sahaja boleh kita lakukan demi untuk anak2 yang tesayang...susah payah kita Insyaallah akan diingati oleh anak2 suatu hari nanti...plus++++ set ini boleh untuk ibu2 yang menyusukan anak2 dan boleh kurus sekali...menarik kan??? (^_^)





Good Luck mommies
Teruskan usaha+berdoa ya..Insyaallah




~Distributor area : KL - Cheras - Ampang - Seremban~

Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnos, merawat, menyembuh atau mencegah sebarang jenis penyakit.



JIKA BERMINAT UNTUK MENDAPATKAN PRODUK SHAKLEE..PERTANYAAAN ATAU SEBAGAINYA BOLEHLAH PM ARY SEPERTI DETAIL DI BAWAH NI


Boleh menggunakan ID Ary sekiranya mahu membuat pembelian di mana-mana stokist Shaklee berdekatan anda..Dapat beli dengan harga ahli....Penjimatan untuk anda!!!